The most important characteristics of a successful salesperson? Persistence and immunity to failure

Nejdůležitější vlastnosti úspěšného prodejce? Vytrvalost a odolnost vůči neúspěchu

There are many lists of the most important personal traits of successful salespeople and entrepreneurs. However, the most important characteristic of a successful businessperson generally is resilience to failure. There are also persistence and willingness to carry on, despite these failures. This is because failure always goes hand in hand with sales. And if you are able to overcome disappointment and fear of rejection, it gives you the opportunity to surpass others and become a genuinely good salesperson. Here are several tips on how to overcome disappointment on a daily basis.

See failure in a positive way, as a step towards success

According to an article on LinkedIn Pulse, partial failures and disappointments are a necessary part of sales, so take them as a positive. It is a chance for you to excel and achieve success, because where others end and no longer make an effort, you can still continue.

Visualize success

You cannot let fear of rejection influence your sales skills or even paralyze you altogether. Approach every new prospect like they need you and like the sale is bound to be closed.

Do not stick to one routine for too long

Everyobdy can use a change sometimes. Understand finding motivation as something you will need to always keep working on. If possible, avoid routine, change environments, try out new things. Do everything you can to always have a new and fresh approach to your work.

Grow a thick skin

Business is primarily about your mindset. If you do not let fear and disappointment get under your skin, there is nothing that keeps you from doing your best in every new project.

 

-mm-

    Nejdůležitější vlastnosti úspěšného prodejce? Vytrvalost a odolnost vůči neúspěchu

    Často se setkáváme se seznamy nejdůležitějších vlastností, které musí mít úspěšní obchodníci a podnikatelé. Dá se ale říci, že zdaleka nejdůležitější vlastností úspěšného prodejce je odolnost vůči neúspěchu. Stejně tak i vytrvalost a ochota dál i přes tyto neúspěchy pokračovat. Neúspěch totiž jde s prodejem ruku v ruce. A jestliže ovšem umíte překonat zklamání a strach z odmítnutí ze strany klienta, dává vám to možnost vyniknout nad ostatními a stát se skutečně dobrým prodejcem. Zde je několik tipů, jak každý den překonávat zklamání z neúspěchu.

    Berte neúspěch pozitivně, jako cestu k úspěchu

    Podle článku na LinkedIn Pulse patří částečné neúspěchy a zklamání nerozlučně k obchodu. Berte je proto pozitivně. Jedná se o možnost, jak můžete vyniknout a dosáhnout úspěchu, protože tam, kde jiní lidé končí a dále se nesnaží, vy stále pokračujete.

    Vizualizujte si úspěch

    Nesmíte nechat strach z neúspěchu, aby nějak ovlivnil vaše obchodní vyhlídky, případně aby vás snad dokonce paralyzoval. Ke každému novému klientovi přistupujte tak, jako by vás nutně potřeboval a jako by obchod stoprocentně měl dopadnout pozitivně.

    Nesetrvávejte příliš dlouho v jedné rutině

    Každému prospěje změna. Berte nalezení každodenní motivace jako něco, na čem je nutné neustále pracovat. Vyhněte se pokud možno rutinně, měňte prostředí, postupy, zkoušejte nové věci. Vše pro to, abyste měli neustále čerstvý a nový přístup k vaší práci.

    Vypěstujte si hroší kůži

    Obchod je především o nastavení vaší psychiky. Jestliže nenecháte strach a zklamání, aby se vám dostaly pod kůži, nic vám nemůže zabránit v tom při každém novém projektu podávat svůj nejlepší výkon.

     

    -mm-

    Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn
    Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Pulse