When sales go down: What to do when your sales drop

Když obchody nejdou: Co dělat při propadu vašich prodejů

Every salesperson has experienced a situation in which their sales drop. Whether this will be a short-term or long-term downswing depends on the salesperson's experience, skills and confidence. Here are several pieces of advice on what to do when you hit a sales slump.

Mentally prepare in advance

Markets work in cycles. If certain circumstances occur at the same time, the business in the field goes down and the only chance the salesperson has is to reduce the damage of the downswing, but it's impossible to prevent it altogether. Be mentally prepared for this situation.

Learn something new

The HubSpot blog advises you to use this opportunity to make a rational, determined decision to learn something new in the field you are engaged in.

Surround yourself with creative people

A downswing period is an ideal opportunity for coming up with creative ideas and new business strategies. Surround yourself with people who fuel creativity; visit a conference, a seminar or training.

Pay special attention to your current customers

If business is not going well with new clients, focus on your current customers. Call them, make sure that everything is ok and help them solve their problems. In this way, you will strengthen your relationship with your clientele, which will definitely come in handy in the future, and moreover, you may find new opportunities to sell additional services or products to your current clients.

Do the least pleasant tasks in the morning

There is nothing worse than dragging out unpleasant tasks throughout the day. In order to be able to function positively and creatively, you must get the least pleasant activities off your desk right away at the very beginning of the day. You will then work much better for the rest of the day.

 

-mm-

    Když obchody nejdou: Co dělat při propadu vašich prodejů

    Každý obchodník někdy zažil situaci, kdy se mu přestalo dařit. To, jestli se bude ve výsledku jednat o krátkodobý nebo dlouhodobý propad záleží na zkušenostech, dovednostech a sebevědomí daného obchodníka. Zde je několik rad, co dělat, když se vám přestane v prodeji dařit.

    Připravte se na tuto situaci psychicky předem

    Trhy fungují v určitých cyklech. Když se dohromady potká několik okolností, obchody v dané oblasti na nějakou dobu klesnou a jedinou možností obchodníka je pouze útlum snížit, nikoliv zcela zvrátit. Buďte tedy na tuto situaci předem psychicky připraveni.

    Naučte se něco nového

    Blog společnosti HubSpot radí, že byste měli využít situaci a naučit se něco nového v oboru, ve kterém se coby obchodník pohybujete.

    Obklopte se kreativními lidmi

    Období útlumu je ideální příležitostí přijít s kreativními nápady a novými obchodními strategiemi. Obklopte se lidmi, kteří ve vás kreativitu podněcují, navštivte konferenci, seminář nebo školení.

    Věnujte zvláštní pozornost vašim stávajícím zákazníkům

    Pokud nejdou obchody s novými klienty, zaměřte se na své stávající klienty. Zavolejte jim, ujistěte se, že je vše v pořádku a pomozte jim vyřešit jejich problémy. Utvrdíte tak vztahy mezi vámi a vaší klientelou, což se určitě bude v budoucnu hodit, a navíc můžete v průběhu této aktivity narazit na příležitosti, jak stávajícím zákazníkům prodat dodatečné služby či produkty.

    Udělejte nejméně příjemné věci hned ráno

    Není nic horšího, než před sebou celý den tlačit nepříjemné aktivity. Pro to, abyste mohli fungovat pozitivně a kreativně, je nutné si hned po ránu takříkajíc uklidit stůl a odbýt si vaše nejméně oblíbené aktivity hned zezačátku dne. Zbytek dne se vám pak bude pracovat mnohem lépe.

     

    -mm-

    Zdroj: HubSpot Blog - blog na stránkách společnosti HubSpot věnovaný marketingu a obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje HubSpot Blog
    Štítky: Prodejní techniky