Are you new to sales? Here are seven tips for you

Jste v prodeji nováčci? Máme pro vás sedm tipů

How can a newbie in sales start selling as soon as possible? The best way is to rely on time-proven rules and techniques that work whatever your particular field might be. Here are seven tips meant not only for sales newbies, but maybe also to old hands in want of inspiration.

1. In-depth knowledge of the product

You can't have yourself cornered by any kind of question about your product. To appear sufficiently knowledgeable, you have to know all the details regarding your proposal.

2. Stick to the plan

As SalesForce blog states, every sales cycle consists of certain steps that you need to take one by one without skipping them or going backwards. Proceed according to this plan in all your cycles.

3. Beware of exaggerated self-confidence

Healthy self-confidence is necessary in sales, but only if it is based on real numbers and realistic ambitions.

4. Keep all the numbers in your head

If you are not positively confident in the numbers you are presenting and using to engage the prospect, you can only hardly expect people trust your opinion.

5. Be creative and unique

To differentiate yourself from your competition, you have to offer a unique and creative solution that will put the extra value to your product that will make prospects prefer you over your competitors.

6. Listen

Many salespeople merely pretend that they are listening, but in the end they offer everybody the same solution. Don't be like that. Really listen.

7. Small-talk

Do you think that informal conversation not related to business (so-called small-talk) is useless? You aren't taking a great opportunity to build rapport with your client.

 

-mm-

    Jste v prodeji nováčci? Máme pro vás sedm tipů

    Jak se coby nováček co nejrychleji zaučit a začít ve velkém prodávat? Nejlepší je spoléhat na časem prověřená, klasická pravidla. Naučte se techniky, které zaručeně fungují nehledě na to, v jakém konkrétním oboru se pohybujete. Zde je sedm rad, které jsou určeny nejenom začínajícím prodejcům, ale kterými se mohou případně inspirovat i zkušení obchodní matadoři.

    1. Detailní znalost nabízeného produktu

    Nesmíte se nechat zaskočit jakoukoliv otázkou na váš produkt. Abyste na klienta působili dostatečně erudovaně, musíte znát veškeré detaily týkající se vaší nabídky.

    2. Dodržujte plán

    Jak uvádí SalesForce blog, každý prodejní cyklus se skládá z určitých kroků, které musíte postupně zdolávat, žádný nevynechat a nevracet se v nich. Postupujte podle tohoto schématu u všech prodejů.

    3. Pozor na přehnané sebevědomí

    Zdravé sebevědomí prodejce je pro úspěch obchodu nutné, ale pouze pokud se zakládá na reálných číslech a ambicích.

    4. Mějte všechna čísla v hlavě

    Těžko vašemu úsudku budou klienti věřit, jestliže nemáte dostatečně jasno v číslech, které jim prezentujete a kterými se je snažíte získat.

    5. Buďte kreativní a unikátní

    Abyste se odlišili od konkurence, musíte nabídnout unikátní a kreativní řešení, které dá vaší nabídce přidanou hodnotu, díky které vás budou klienti preferovat před konkurencí.

    6. Naslouchejte

    Řada prodejců pouze předstírá, že klienta poslouchá, a nakonec všem nabízí to samé řešení. Nebuďte takoví. Naslouchejte.

    7. Small-talk

    Připadá vám neformální hovor, který se netýká obchodu (takzvaný small-talk) zbytečný? Připravujete se o skvělou příležitost vybudovat si u zákazníka důvěru.

     

    -mm- 

    Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce
    Zobrazit přehled článků ze zdroje SalesForce Blog
    Štítky: Prodejní techniky