Are you a new, young salesperson? Here is how to seem professional to clients

Jste mladý, začínající prodejce? Poradíme vám, jak na klienty působit profesionálně

A common problem with salespeople who are starting their business career is a lack of self-confidence and not having enough faith in themselves. This is why they may seem a bit unprofessional to customers. However, it just takes a little effort to seem very professional, even as a sales newbie. Here are several pieces of advice for new businesspeople.

Focus on the client

According to Entrepreneur.com, you must turn the attention away from your age. Accept your youth as something completely natural and do not feel weird or inferior when talking to a client. Turn the attetion to the client. Ask about their experience, needs, requests and expectations.

Be an expert in your field

Looking professional is not about age. You must build up and earn this „aura“. Even older people can seem unprofessional. The key is knowing your product and its use, as well as the corresponding market, in great detail. If you excel in knowledge and skills, nobody will have doubts about you.

Offer an original perspective

One of the ways of using your age to your advantage is by offering a new point of view. Become the voice of the new generation that comes with innovative ideas. Of course, you actually have to be knowledgeable about the current market situation as well as traditions. Present your company as an innovative one that profits from its new ideas, making it unique among your competition. Also, convince the prospect that if they start a business relationship with you, they might be part of something big that is yet to be launched.

 

-mm-

    Jste mladý, začínající prodejce? Poradíme vám, jak na klienty působit profesionálně

    Častým problémem prodejců, kteří v obchodní kariéře začínají, je, že si nevěří a že jim chybí potřebné sebevědomí. Díky tomu mohou působit na zákazníky poněkud neprofesionálně. Přitom stačím málo a i začínající prodejce může působit extrémně profesionálně. Zde je několik rad pro mladé obchodníky.

    Soustřeďte se na klienta

    Podle Entrepreneur.com je nutné odvést pozornost od vašeho věku. Přijměte vaše mládí jako něco zcela přirozeného a neciťte se před klientem nijak zvláštně nebo méněcenně. Pozornost pak zcela překlopte na stranu klienta. Ptejte se jej na jeho zkušenosti, potřeby, požadavky a představy.

    Buďte expertem ve svém oboru

    To, abyste vypadali profesionálně, není otázka věku. Musíte si tuto „auru“ vybudovat a musíte si ji i zasloužit. I starší lidé mohou působit neprofesionálně. Klíč je v tom znát výborně váš produkt, jeho uplatnění, stejně jako trh, ve kterém se pohybujete. Pokud budete excelovat znalostmi a schopnostmi, nikdo o vás pochybovat nebude.

    Nabídněte neotřelou perspektivu

    Jedním ze způsobů, jak nízký věk použít k vašemu prospěchu, je nabídnout zákazníkům nový pohled. Staňte se hlasem nové generace, která přichází s inovativními nápady. Samozřejmě za předpokladu, že jste si velmi dobře vědomi současné situace na trhu i tradičních zvyků. Prezentujte se jako inovativní firma, která naopak těží z nových nápadů, což ji činí unikátní mezi konkurencí, a přesvědčte klienta, že pokud s vámi bude obchodně spolupracovat, může se stát součástí něčeho velkého, co se právě teprve rozjíždí.

     

    -mm-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com
    Štítky: Prodejní techniky