Mistakes start-up entrepreneurs should avoid

Chyby, kterým by se měli vyhnout začínající podnikatelé

Why are some start-up businesses successful while others fail? The basis for survival is creating a detailed business plan. If you are just starting your business, avoid some mistakes which were described on Allbusiness.com.

1) Too rapid growth

The growth of a business is, of course, desirable but excessive effort in expanding your company may not be worth it as the rapid growth of your company will be expensive. So it is better to set realistic goals which will take account of your financial and time options.

2) Inability to track finances

Companies which fail have often taken on too much debt. Keep records of your income and expenditure and borrow money only if necessary.

3) Overspending

Many starting entrepreneurs overdraw on their start-up capital before the cash flow is positive. You should be moderate at the beginning of your business and start to spend money only when you know you will get it back.

4) Lack of reserve capital

Be prepared for a sudden growth in the price of materials or labour costs. Have reserves available which will help you to bridge any such difficult periods.             

5) Poor employees

You can create an excellent business plan but incompetent employees may destroy everything. So choose staff very carefully and provide them with important information and training. Read more about recruitment and employee training on HR News.

6) Ineffective marketing

Customers cannot do business with you if they do not know you exist. So invest in advertising. Present yourself through on-line marketing or social sites.

7) Underestimating the competition

The loyalty of your customers will not just happen: you have to earn it. Watch your competition and try to stay one step ahead of them.

More articles on this topic are available in our entrepreneurship section.

-ka-

    Chyby, kterým by se měli vyhnout začínající podnikatelé

    Proč některé začínající firmy přežijí a uspějí, zatímco jiné upadnou do zapomnění? Základem obchodního úspěchu je vytvoření  propracovaného obchodního plánu. Nalézáte-li se na začátku svého podnikání, vyhněte se chybám, na které upozornil Allbusiness.com.

    1) Snaha o příliš rychlý růst

    Růst podnikání je samozřejmě žádoucí, přílišná snaha o rozšiřování firmy se ale nemusí vyplatit. Bude vás totiž stát hodně peněz. Je proto lepší stanovit se realistické cíle, které budou zohledňovat vaše finanční a časové možnosti.

    2) Neschopnost vést finance

    Firmy, které ve výsledku nepřežijí, si velice často berou příliš mnoho půjček a ze zadluženosti se pak těžko dostávají. Dělejte si záznamy o svých příjmech a výdajích. Vyhýbejte se přílišnému zadlužování.

    3) Překročení rozpočtu

    Mnoho začínajících podnikatelů přečerpá svůj základní kapitál ještě předtím, než jim to jejich peněžní toky dovolí. Na začátku je potřeba chovat se střídmě a peníze začít utrácet až ve chvíli, kdy budete mít jistotu, že se vám skutečně vrátí.

    4) Nedostatek rezervního kapitálu

    Buďte připraveni na nenadálé zvýšení cen materiálů nebo pracovní síly. Mějte proto rezervy, které vám pomohou překlenout náročná období.

    5) Špatní zaměstnanci

    I když máte skvělý obchodní plán, neschopní zaměstnanci můžou všechno zkazit. Zaměstnance si proto vybírejte pečlivě a poskytněte jim důležité informace a školení. Více o náboru a vzdělávání zaměstnanců čtěte na HR News.

    6) Neefektivní marketing

    Pokud se o vás zákazníci nedozvědí, těžko s vámi mohou uzavírat obchody. Investujte proto do reklamy. Prezentujte se pomocí on-line marketingu nebo sociálních sítí.

    7) Podceňování konkurence

    Důvěra zákazníků se jen tak nevynoří, musíte se o ni zasloužit. Sledujte konkurenci a snažte se být vždy o krok napřed.

    Další články k tomu tématu najdete v sekci Podnikání.

    -ka-

    Zdroj: AllBusiness - americký server a komunita pro malé a střední podnikatele