Brian Tracy: How to be a successful distance trader

Brian Tracy: Jak být úspěšným obchodníkem při práci na dálku?

The number of companies offering telework to employees has increased by almost 50% over the last five years. While working from home has many benefits, it also requires a lot of self-discipline and concentration. This also applies to traders who work remotely these days or have done so for a long time.

If working from home is new to you, you may have already figured out that motivation can be a real challenge when you are surrounded by all the comforts and distractions. To make sure you're able to stay productive even when you're working out of the office, here are some helpful tips on how to succeed as a "distance salesman"

Keep a daily routine with a list

Routines and productivity go hand in hand. If you want to maintain a daily routine, the best recommendation is to learn the art of making lists. Once you learn to plan and record your steps, you will also find it easier to find self-discipline, which is the real key to success. Most successful people make lists of tasks and other steps, so give it a try too.

Establish an organized sales process

Don't let the store slip through your fingers. Once you have spoken to the customer, make sure you have the follow-up process and next steps in place. Summarize what you have discussed, agree on what to do next, and follow this procedure.

Take advantage of phone calls

One of the many benefits of remote work is that your quiet home allows for continuous one-to-one conversations with potential customers. When you talk, pay close attention to their words, respond, listen, and make sure you keep your promises. You may miss some small details over the phone, so don't be afraid to repeat everything with the client, and ask questions so that you really understand each other.

Use video calls for live demonstrations

Use online tools such as Zoom, where you can also present live demos of specific products and solutions. You can also share the screen with the client to better exchange important information.

Focus on results, not time

Measure your effectiveness by how much you've achieved, not how many hours you've worked. One of the most important things you'll learn in any field of work is your results. You want to focus on the revenue you've generated, but not necessarily how long it took you to reach that goal.

Practice effective virtual communication

If this is a new concept for you, read about it. It's really not just about sitting down at a computer and communicating. Your learning curve will increase due to personal development, and you will be more effective in communicating with clients.


-bb-

    Brian Tracy: Jak být úspěšným obchodníkem při práci na dálku?

    Trend společností, které nabízí práci na dálku zaměstnancům vzrostl téměř o 50 % za posledních pět let. Práce z domova má sice mnoho výhod, ale vyžaduje také hodně sebekázně a soustředění. To platí i pro obchodníky, kteří v těchto dnech nebo dlouhodobě pracují na dálku.

    Pokud je pro vás práce z domova novinkou, možná jste už sami přišli na to, že motivace může být skutečnou výzvou, když jste obklopeni veškerým komfortem a rozptýlením. Abyste se ujistili, že jste schopni zůstat produktivní, i když pracujete mimo kancelář, zde je několik užitečných tipů, jak dosáhnout úspěchu jako „prodejce na dálku“

    Udržujte si denní rutinu pomocí seznamu

    Rutiny a produktivita jdou ruku v ruce. Pokud si chcete zachovat každodenní rutinu, nejlepším doporučením je naučit se umění vytváření seznamů. Jakmile se naučíte plánovat a zaznamenávat své kroky, naleznete snáze také sebekázeň, která je skutečným klíčem k úspěchu. Většina úspěšných lidí si tvoří seznamy úkolů a dalších kroků, vyzkoušejte to také.

    Stanovte si proces organizovaného prodeje

    Nenechte si obchod proklouznout mezi prsty. Jakmile budete hovořit se zákazníkem, ujistěte se, že máte zaveden následný proces a další kroky. Zrekapitulujte, co jste prodiskutovali, domluvte se, co bude následovat a tento postup dodržte.

    Využijte telefonní hovory

    Jednou z mnoha výhod distanční práce je, že váš tichý domov umožňuje nepřetržitou konverzaci jeden na jednoho s potenciálními zákazníky. Když spolu hovoříte, věnujte velkou pozornost jejich slovům, reagujte, naslouchejte a ujistěte se, že plníte své sliby. Skrze telefon vám mohou uniknout některé drobné detaily, proto se nebojte si s klientem vše opakovat, doptávat se, abyste si skutečně vzájemně porozuměli. 

    Využijte videohovory pro živé ukázky

    Používejte online nástroje jako například Zoom, kde můžete prezentovat také živě ukázky například konkrétních produktů a řešení. S klientem můžete také sdílet obrazovku a lépe si tak vyměnit důležité informace.

    Zaměřte se na výsledky, ne na čas

    Změřte svou účinnost podle toho, kolik jste toho dosáhli, ne kolik hodin jste odpracovali. Jednou z nejdůležitějších věcí, které se v jakékoli oblasti práce naučíte, je výsledek nebo vaše výsledky. Chcete se zaměřit na tržby, které jste vygenerovali, ne však nutně na to, jak dlouho vám trvalo, než jste tohoto cíle dosáhli.

    Procvičte efektivní virtuální komunikaci

    Pokud je to pro vás nový koncept, přečtěte si vše o tomto tématu. Opravdu to není pouze o tom sednout si k počítači a komunikovat. Vaše křivka učení se bude díky osobnímu rozvoji zvyšovat a vy budete v komunikaci s klienty efektivnější.

     

     

    -bb-

    Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
    Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com