3 tips on how to turn a one-off client into a loyal one

3 tipy, jak udělat z jednorázového klienta dlouhodobého

Finding a new client costs on average five times more than keeping a current one. This is why it is advisable to focus on turning your one-off clients into long-term ones. If it happens to you often that a client uses your services (or buys your product) just once, and you would like these one-off clients to become loyal ones, here are three tips on how to do it.

These tips were published by the HubSpot blog.

Never stop communicating with the client

When should you start interacting with the client once the deal is closed? The answer is: You should never stop communicating. Right from the moment the client starts using your product, write them an e-mail or give them a call and convince them they made the right choice. Offer extra services, explain how your customer service works, and make sure everything is going well. Make the client accustomed to the fact that you will be in touch with them regularly.

Build up the client's relationship to your brand

Make the client understand the specifics of your brand, make them involved in your client community and let them know they are part of it now. The customer service provided by you should be in accordance with the unique style of your brand / company. Don't be afraid to be different and to offer extra services that your competition doesn't. 

Offer something extra

If you're trying to turn a one-off client into a loyal one, you can't just keep offering new products. The client's relationship with your company must be deeper and should be based on the fact that the client feels part of something unique and exclusive, something other people do not have. Only then will he or she not leave when offered a slightly cheaper proposal of a similar product by your competition.

 

-mm-

    3 tipy, jak udělat z jednorázového klienta dlouhodobého

    Získat nového klienta stojí v průměru pětkrát více, než si udržet toho stávajícího. Je proto záhodno se zaměřit nad tím, jak z vašich jednorázových klientů učinit dlouhodobé. Jestliže se vám často stává, že klient využije vaše služby (nebo koupí váš produkt) pouze jednou, a vy byste chtěli, aby se z těchto jednorázových zákazníků stali dlouhodobí, loajální klienti, máme pro vás následující tři tipy.

    Tyto tipy uveřejnil blog společnosti HubSpot.

    Nikdy nepřerušujte komunikaci s klientem

    Kdy je nutné opět po uzavření obchodu zahájit komunikaci s klientem? Odpovědí je: Nikdy komunikaci nepřerušovat. Ihned poté, co klient začne váš produkt užívat, mu napište e-mail, zavolejte nebo jinak se s ním spojte a přesvědčte ho, že udělal dobrou volbu. Nabídněte služby navíc, vysvětlete fungování zákaznického servisu, ujistěte se, že je vše v pořádku. Zvykněte klienta na to, že s ním budete pravidelně komunikovat.

    Vybudujte u klienta vztah k vaší značce

    Uveďte zákazníka do specifik vaší značky. Zahrňte ho do vaší zákaznické komunity a dejte mu najevo, že je nyní součástí společenství. Vámi poskytovaný zákaznický servis by měl odrážet jedinečný styl vaší značky / firmy. Nebojte se proto odlišit a nabízet extra služby navíc, které vaše konkurence nenabízí.

    Nabídněte něco navíc

    Aby se z vašeho zákazníka stal skutečně oddaný klient, nestačí mu pouze podsouvat a nabízet další a další produkty. Vztah daného klienta k vaší společnosti musí být hlubší a musí být založen na tom, že se zákazník cítí součástí něčeho jedinečného a exkluzivního, co ostatní lidé nemají. Jedině tak od vás klient neuteče ve chvíli, kdy dostane o něco levnější nabídku obdobného produktu od vaší konkurence.

     

    -mm-

    Zdroj: HubSpot Blog - blog na stránkách společnosti HubSpot věnovaný marketingu a obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje HubSpot Blog
    Štítky: Prodejní techniky