3 tips on how to find your own, high-quality leads

3 tipy, jak najít své vlastní, kvalitní kontakty na potenciální klienty

Many businesspeople focus on quantity rather than quality when it comes to prospecting. It's unnecessary to explain why this attitude isn't right, but how can you achieve getting better quality leads? The answer is that it's a long-term process that is more connected to your overall attitude to networking than to any kind of a specific method of getting quality leads. Here are tips on how to become a business person that deals with the true VIP clients in the field.

These tips were published by the Sales Force blog.

Use networking

What is “networking?” It is a term that refers to acquiring new contacts, be it personally at a certain place (conference, meetings) or generally or virtually (LinkedIn, etc.). For your networking activities to be as efficient as possible you can't just look at the community of people around you like a well from which you can draw leads like water. This community will provide you with leads only if you're a vital part of it. This means, besides other things, that you have to provide it with something of your own.

Offer something to your contacts

Think about what you can offer in your position to others. Using your surroundings in a passive way without giving anything back isn't a strategy that is sustainable in the long run and that will provide you with an inflow of new leads. You surely know someone who offers services that another person seeks. Interconnect your acquaintances. Offer meetings. Exchange contact information and introduce people to one another. This is the only way to be a real part of the community and to get the leads you want.

Don't always just discuss business

Another piece of advice is: If you just keep constantly seeking business opportunities for your own use, people will quickly stop talking to you. Networking is also about exchanging experience, and about consulting. Interesting business opportunities can come out of non-business, informal discussions. Don't raid conferences like a shark with the aim to catch as many relevant leads as possible. Try to talk to people even in a non-business way.

 

-mm-

    3 tipy, jak najít své vlastní, kvalitní kontakty na potenciální klienty

    Řada obchodníků se při získávání nových kontaktů zaměřuje na kvantitu a příliš ne na kvalitu. Co je s tímto přístupem špatně zřejmě není potřeba nijak rozvádět. Jak ale docílit toho, abychom kontakty, které získáváme, byly kvalitnější? Odpověď zní, že je to dlouhodobý proces, který je spíše spojen s celkovým přístupem, který k rozšiřování své sítě kontaktů máme, než s nějakou specifickou metodou, kterou lze získat kvalitní kontakty. Přinášíme vám tipy, jak se stát obchodníkem, který jedná se skutečně VIP klienty ve svém oboru.

    Tyto tipy přinesl Sales Force blog.

    Využívejte networking

    Co to je „networking“? Jedná se o výraz, který označuje navazování nových kontaktů, ať už osobně na určitém místě (konference, setkání) nebo obecně, případně virtuálně (LinkedIn apod.). Aby byly vaše networkingové aktivity co nejefektivnější, je potřeba, abyste nebrali komunitu lidí kolem sebe pouze jako studnu, ze které můžete odčerpávat kontakty jako vodu. Tato komunita vám totiž poskytne kontakty pouze v případě, že budete její vitální součástí. To mimo jiné znamená, že jí poskytnete i vy něco sami za sebe.

    Nabídněte i vy něco ostatním lidem ve svém okolí

    Zamyslete se nad tím, co můžete vy ze své pozice nabídnout ostatním. Pouze pasivně využívat své okolí a nic mu nepřinášet není dlouhodobě udržitelná strategie, která by vám zajistila přísun nových kontaktů. Jistě znáte někoho, kdo nabízí služby, které vyhledává někdo jiný. Propojujte své známé. Navrhněte setkání a jednání. Předávejte kontakty a představujte své kontakty navzájem. Jedině tak budete opravdovou součástí komunity a bude se vám dostávat náležitých kontaktů.

    Neřešte vždy jen obchodní záležitosti

    Další radou je, že pokud budete pouze neustále vyhledávat obchodní příležitosti pro svoji potřebu, brzy s vámi lidé přestanou jednat. Networking je i o vyměňování zkušeností, o konzultacích. Z neobchodních, neformálních diskuzí se mohou vyvinout zajímavé obchodní příležitosti. Nevrhejte se proto do konferencí jako žralok s cílem urvat co nejvíce relevantních kontaktů. Snažte se bavit se se všemi i ne jenom obchodně.

     

    -mm-

    Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce
    Zobrazit přehled článků ze zdroje SalesForce Blog
    Štítky: Prodejní techniky