Have your sales results fallen? 5 tips on what to do about it

Propadly se vám prodeje? 5 tipů, co s tím

Failure has always been a part of sales. Every salesperson has, from time to time, a spree of red numbers. This, in itself, does not necessarily say anything bad about the salesperson. However, it is important what steps they take next, and how quickly they get back to black numbers. Successful salespeople don't lose their focus, they analyze the situation and calmly take steps that get them out of the slump as soon as possible with the smallest possible negative impact. Here are five steps you should take in to get out your downturn as soon as possible.

Tip 1: Take a look at your time management

Selling Power advises you to learn how you spend your time at work. Sit down and make an audit of your current time management, and compare it to your current priorities.

Tip 2: Suss out new techniques

Even the best selling technique loses its power after some time. Is it possible that you have been using some methods for too long? Try out something new and experiment with new selling techniques and procedures.

Tip 3: Pay attention to your mental health

A period of slow sales is ideal for relaxation and for focusing on your own mental well-being. Do activities that you know will make you relaxed.

Tip 4: Focus on activities that you are good at to give you a confidence boost

Recharge your confidence by doing things you know you are good at, whether it's sport, creativity or DIY.

Tip 5: Focus on your current clients

Use the time to focus on your current customers. Schedule a meeting with your VIP clients, learn how they are doing, and maybe business opportunities might arise from these talks.

 

-mm-

    Propadly se vám prodeje? 5 tipů, co s tím

    Neúspěch patřil k obchodu odjakživa. Každý prodejce se čas od času dostane do červených čísel. To samo o sobě nemusí nic říkat o kvalitách daného obchodníka. Důležité ovšem je, jak se obchodník v danou chvíli zachová a jak rychle se z propadu dostane zpět do zelených čísel. Úspěšný prodejce v takovou chvíli neztrácí hlavu, analyzuje situaci a podstupujte v klidu kroky, které jej z neúspěšného období dostanou co možná nejrychleji a s co nejmenšími možnými následky. Zde je pět kroků, které byste měli při neúspěšném období učinit, abyste se z něj co nejrychleji dostali.

    Tip 1: Zamyslete se nad svým time managementem

    Selling Power radí zjistit, nad čím trávíte svůj pracovní čas. Sedněte si a udělejte si audit svého současného time managementu a porovnejte ho s vašimi aktuálními prioritami.

    Tip 2: Vyzkoušejte nové postupy

    I sebelepší obchodní technika po určité době ztrácí na účinnosti. Je možné, že už jste určité metody používali příliš dlouho? Zkuste něco nového a ozkoušejte si nové prodejní techniky a postupy.

    Tip 3: Věnujte pozornost svému psychickému zdraví

    Čas neúspěchu v obchodním světě je ideální pro relaxaci a pro zaměření se na vlastní psychickou pohodu. Dělejte tedy činnosti, které víte, že vás uklidní.

    Tip 4: Soustřeďte se na aktivity, které vám jdou a které vám vrátí sebevědomí

    Dodejte si pošramocené sebevědomí tím, že budete dělat věci, které víte, že vám jdou a v kterých jste dobří. Může to být sport, kreativní činnost nebo jakákoliv manuální činnost.

    Tip 5: Zaměřte se na svoji současonu klientelu

    Využijte tohoto času k zaměření se na svoji současnou klientelu. Domluvte si schůzky se svými VIP zákazníky, zjistěte, jak se jim daří, a možná z rozhovorů s nimi vyplynou i nové obchodní příležitosti.

     

    -mm-

    Zdroj: Selling Power - online verze amerického časopisu určeného pro ředitele obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Selling Power
    Štítky: Prodejní techniky