7 features of successful salespeople

7 činností, které dělají obchodníky úspěšnými

Have you ever wondered why successful salespeople are so successful? It is by selling in a relaxed, natural manner and not pushing their customers. This way their business grows and they enjoy increasing success. If you want to become such a salesperson, let yourself be inspired by some advice published on Inc.com.

1) They can both hunt and farm

Salespeople can be divided into "farmers" and "hunters". Hunters will achieve a great deal but then there may come a lean period without closed sales. Conversely, farmers bring stability by cultivating relationships but when the market changes, they have a problem. The best way is to combine both approaches.

2) They do not rely on low prices

Customers of smart salespeople know they have to pay for quality services and products. A price cut may cause a quick growth in sales but only for a limited time.

3) They know when to stop talking

You cannot win a sale by talking over the customer. Be moderate and ask questions. After you have delivered your sales pitch, allow the customer to finalise the sale.

4) They can work with their team

Successful sales require a lot of work. If you have a support staff, take care of them and they will pay you back.

5) They do not think they know everything

Good salespeople are always looking for new information which may help them and their customers. Thus they are one step ahead of their competitors.

6) They work effectively

The more potential customers you find, the greater the possibility of your successfully closing sales. Successful salespeople do not waste time trying to sell to people who are not interested in their offer.

7) They enjoy their job

Many salespeople do not like their job. But successful salespeople do enjoy it: they live life to the full and can thus convey their own experience to customers. Do not wait for support from management; just try to do your job as best you can.

-ka-

    7 činností, které dělají obchodníky úspěšnými

    Přemýšlíte někdy nad tím, proč jsou úspěšní prodejci tak úspěšní? Prodávají přirozeně a zákazníky nikam netlačí. Díky svému způsobu prodeje jejich podnikání roste a oni jsou úspěšnější a úspěšnější. Jestli chcete patřit mezi ně, inspirujte se radami, které publikoval Inc.com.

    1) Dokáží lovit i hospodařit

    Prodejce můžeme rozdělit na „farmáře" a „lovce". Lovci provedou skvělý prodej, ale po něm může následovat chudé období bez uzavřených prodejů. Naopak farmáři dokáži vytvořit svému podnikání stabilitu tím, že udržují vztahy, ale když na trhu dojde ke změně, mají s tím problém. Nejlépe je spojit oba přístupy.

    2) Nespoléhají se na nízké ceny

    Zákazníci dobrých obchodníků vědí, že za kvalitní zboží a služby se musí platit. Snížení ceny sice může způsobit rychlé oživení prodejů, ale pouze na čas.

    3) Vědí, kdy přestat mluvit

    Přílišným mluvením prodeje nezískáte. Buďte zdrženliví a pokládejte zákazníkům otázky. Nechte na zákazníkovi, ať po vaší prezentaci dokončí obchod.

    4) Umějí pracovat se svým týmem

    Úspěšný prodej vyžaduje spoustu práce. Pokud máte širší tým, pečujte o své lidi a oni vám to vrátí.

    5) Nemyslí si, že vědí všechno

    Dobří prodejci stále hledají nové informace, které mohou posloužit jim i zákazníkům. Získávají tak konkurenční výhodu.

    6) Pracují efektivně

    Čím více potenciálních zákazníků najdete, tím vyšší je šance, že úspěšně uzavřete obchod. Úspěšní prodejci však neplýtvají časem tím, že se snaží prodat lidem, kteří o jejich nabídku nestojí.

    7) Svou práci si užívají

    Spousta prodejců nemá ráda svou práci. Úspěšní prodejci si ale prodej užívají. Žijí naplno, a proto mohou zákazníkům přinášet vlastní zkušenosti a postřehy. Nečekejte na podporu vedení a snažte se dělat svou práci co nejlépe.

    -ka-

    Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com