5 essential tools in modern marketing

5 nezbytných pomocníků v moderním marketingu

Which marketing tools can save much time, energy and other resources? Find out how to ease your daily marketing tasks.

  1. Software to support e-mail marketing. There are a number of options. Such software should be synchronized with your CRM. Then you can plan to send out e-mails on Tuesday and some more on Friday only - just to those who did not open the e-mail of Tuesday. The third dose will be sent out the following Tuesday to those who opened one of the first two emails. Automated system can do more in less time and with automatic control.
  2. Marketing Automation Software. Examples include HubSpot or Optify. It can help you handle everything from development processes to measuring results on the Internet. They are simple to use and provide a huge added value for the company.
  3. HootSuite. How else could you handle several different Twitter accounts, without losing orientation in all user names and passwords? HootSuite offers the ability to monitor multiple accounts, user behavior, keywords, etc.
  4. Google Analytics. Marketing software will give you some awareness of traffic to your site, but Google drags things much further. You will find out where your web visitors are coming from, how long they spend on your site and what they find most interesting.
  5. CRM (Customer Relationship Management). It is a tool for marketing and sales departments, you just can't do without them. CRM includes data on potential and actual customer interactions, and sometimes it is even integrated with e-mail / marketing software, which further simplifies work. Having access to integrated data on clients enables marketers and sales people to be much more effective.

-th-

    5 nezbytných pomocníků v moderním marketingu

    Které nástroje mohou v marketingu ušetřit nejvíce času, energie i dalších zdrojů? Podívejte se, jak si ulehčit své každodenní marketingové úkoly.

    1. Software na podporu e-mailového marketingu. Existuje jich celá řada. Mělo by platit, že je lze synchronizovat s vaším CRM. Pak si naplánujete, že v úterý odejde řada mailů a po nich další v pátek pouze těm, kdo neotevřeli ten úterní. Třetí dávka odejde následující úterý těm, kteří otevřeli jeden z prvních dvou e-mailů. Automatizovaný systém umožní udělat víc za méně času a s automatickou kontrolou.
    2. Marketing Automation Software. Mezi nejznámější patří HubSpot či Optify. Pomohou zvládnout vše od vývoje přes procesy až po měření výsledků na internetu. Mají jednoduché ovládání a pro firmu znamenají velkou přidanou hodnotu.
    3. Hootsuite. Jak jinak chcete zvládnout několik různých Twitterových účtů, aniž byste ztratili orientaci ve všech uživatelských jménech a heslech? Hootsuite nabízí možnost sledovat více účtů, chování uživatelů, klíčová slova apod.
    4. Google Analytics. Marketingový software vám dá jisté povědomí o návštěvnosti vašeho webu, ale Google věci dotáhne mnohem dál. Zjistíte, odkud vás lidé navštěvují, jak dlouho na vašem webu stráví a co je nejvíc zajímá.
    5. CRM (Customer Relationship Management). To je nástroj pro marketingové i prodejní oddělení, ale bez něj to prostě nejde. CRM obsahuje údaje o potenciálních i skutečných zákaznících, interakcích s nimi a někdy k němu je i integrovaný další e-mailový/marketingový software, který dále usnadňuje práci. Možnost přístupu k integrovaným údajům o klientovi umožňuje marketérům i prodejcům výrazně efektivnější práci.

    -th-

    Zdroj: CustomerThink - americký portál zaměřený na péči o zákazníky