Marketing mistakes on LinkedIn

Marketingové chyby na síti LinkedIn

The LinkedIn social network is not just a useful tool for professional networking and personal brand building. It is also an ideal platform for B2B marketing, especially when you operate in the field of professional services. If you want to succeed in LinkedIn marketing, avoid the following mistakes as highlighted on socialmediatoday.com.

1. You don't have a LinkedIn profile

If you don't create a personal profile, you lose a great opportunity to reach your target customers.

2. Your profile is incomplete

If you want to make a good impression on potential customers who open your profile, don't just have a blank page. Fill in as much information as possible about yourself, including what you can offer your clients. Do not forget to use a professional photo.

3. You have not joined any groups

LinkedIn groups offer opportunities to build contacts with people in your field, follow current trends and to present yourself as an industry expert. So choose groups focused on topics that interest you professionally.

4. You only publish advertising content in groups

The purpose of a discussion is to talk about certain issues and share ideas and tips. Members of the groups you join are definitely not waiting for you to start sharing posts about how great you are and what great services you offer. This is the fastest way to be labelled a spammer and expelled from the group. Follow the 80/20 rule - share 80% of the content about relevant topics and 20% about you.

5. You are trying to sell too hard

Not only in groups, but also when publishing updates for your contacts, keep to the rule of not publishing purely promotional content. Try writing about people other than yourself and offer useful content, for example on how to deal with certain problems. Add links to your website for interested readers to find more information.

The LinkedIn Guide for Professional Services Executives created by the Hinge Marketing company is available for download on this page.

-kk-

    Marketingové chyby na síti LinkedIn

    Profesní sociální síť LinkedIn není jen užitečným nástrojem pro budování kontaktů či osobní značky. Je také vhodnou platformou pro B2B marketing, zejména pokud podnikáte v oboru poskytování služeb. Chcete-li však v tomto směru uspět, dávejte si pozor na následující chyby, na které upozornil server socialmediatoday.com.

    1. Nemáte profil na LinkedInu

    Tím se sami připravujete možnost oslovení cílových zákazníků. Začněte tedy tím, že si založíte osobní profil.

    2. Nemáte vyplněný profil

    Chcete-li udělat dobrý dojem, potenciální zákazník, který si otevře váš profil, by neměl vidět jen prázdnou stránku. Vyplňte o sobě co nejvíce informací včetně toho, co můžete nabídnout klientům. Nezapomeňte ani na profesionální fotografii.

    3. Nejste členy žádné skupiny

    Diskusní skupiny na síti LinkedIn vám nabízejí příležitost navázat kontakt s lidmi z oboru, sledovat aktuální trendy a také se prezentovat jako odborník. Vyberte si proto skupiny věnované tématům, která vás zajímají.

    4. Ve skupinách publikujete pouze reklamní obsah

    Smyslem diskusí je mluvit o určitých problémech, sdílet názory a tipy. Členové odborných skupin rozhodně nečekají na to, až je začnete zásobovat příspěvky o tom, jak jste skvělí a jaké služby nabízíte. To je nejrychlejší cesta, jak být označen za šiřitele spamu a ze skupiny vyloučen. Řiďte se pravidlem 80/20 – 80 % obsahu o relevantních tématech, 20 % o vás.

    5. Příliš se snažíte prodat

    Nejen ve skupinách, ale i v tom, co zveřejňujete jako aktualizace pro své kontakty, platí pravidlo nezveřejňovat čistě reklamní obsah. Zkuste psát i o jiných lidech a nabízet obsah, který bude užitečný například pro řešení určitých problémů. Přidejte odkazy na váš web, kde zájemci najdou více informací.

    Praktického průvodce marketingem na síti LinkedIn od firmy Hinge Marketing si můžete stáhnout zde.

    -kk-

    Zdroj: Social Media Today - odborný web zaměřený na sociální sítě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Social Media Today