4 efficient methods of persuading a hesitant prospect

4 účinné metody, jak přesvědčit nerozhodného klienta

In many cases, it happens that a prospect likes your offer but is still not able to get over their indecisiveness and reach a definite conclusion. For many people, this is caused by a fear of change or responsibility.

If you find that the prospect is hesitating about making a decision for a long time, it's up to you, the salesperson, to use one of the following four methods to help clients overcome their indecision.

1. Make the decision as easy as possible for the prospect

To avoid scaring the prospect away, according to the INC.com server, you have to make the path to a successful conclusion as easy as possible. Choose the most suitable option for the prospect, fill out the contract or the form and just leave it up to the client to give the nod or sign the contract.

2. Introduce a fake option

If the prospect is unable to decide between two options, an efficient trick is to introduce a third, fake option. Regarding a cheaper or more expensive option, you might add another, severely overpriced, and the prospect will thus see the original second option as a good compromise.

3. Be straightforward and brief

Nothing destroys a deal like too much information. Your offer must be absolutely clear, brief and easily understandable. This way you avoid having the prospect think about it for a long time and then withdrawing due to being overwhelmed by information.

4. Focus on the future

Clients are often paralyzed by the moment of making a big decision. In this case, you must focus on the description of the vision of what you see the product will bring the client. The prospect will then see signing of the contract as just a first step towards the dreamed-of vision.

-mm-

    4 účinné metody, jak přesvědčit nerozhodného klienta

    V mnoha případech se stává, že se klientovi vaše nabídka líbí, ale nedokáže překonat nerozhodnost a dojít tak k jasnému závěru. U spousty lidí je to jednoduše strachem ze změny nebo ze závazku.

    Jestliže se vám stane, že klient s rozhodnutím dlouho váhá, je na vás coby na prodejci, abyste využili některou z metod, které se v tomto případě dají použít, a pomohli tak klientovi překonat jeho nerozhodnost.

    1. Usnadněte klientovi rozhodnutí

    Abyste klienta neodradili, musíte mu podle serveru INC.com co nejvíce usnadnit cestu směrem k pozitivnímu rozhodnutí. Vyberte zákazníkovi tu nejvhodnější variantu, předvyplňte smlouvu nebo formulář a nechte na zákazníkovi, aby pouze kývl nebo smlouvu podepsal.

    2. Uveďte falešnou variantu

    Pokud se klient nemůže rozhodnout mezi dvěma možnostmi, efektivním trikem je přidání třetí, falešné varianty. K levnější a dražší variantě tak můžete přidat ještě jednu vyloženě předraženou a klient tak bude vidět druhou původně nabízenou variantu jako kompromis.

    3. Buďte věcní a struční

    Nic nekazí obchod tak jako přemíra informací. Vaše nabídka musí být zcela jasná, stručná a jednoduše pochopitelná. Ulehčíte tak klientovi dlouhý čas přemýšlení a vyhnete se tomu, že se klient kvůli přehlcení informacemi stáhne.

    4. Soustřeďte se na budoucnost

    Klienti jsou často paralyzováni daným okamžikem, kdy je čeká velké rozhodnutí. V tom případě je nutné zaměřit se na popis vize, kam klienta váš produkt v budoucnu zavede, a zákazníkovi tak podpis smlouvy bude připadat pouze jako počáteční krok směrem k vysněné vizi.

     -mm-

    Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com
    Štítky: Prodejní techniky